Re: [uCsimm] Epson LCD for the uCsimm

From: Tom Walsh (tom@openhardware.net)
Date: Wed Nov 01 2000 - 04:42:41 EST


Edward Benavides wrote:
>
>
>
> Hello:
> I am trying to hook up the Epson LCD with the simm. I have found the
> schematic and correctly hooked it up both to the LCD and the simm. I
> can see the screen flicker when power is applied and when I initialize
> the LCD by hitting envmm the whole screen turns black. So I at least
> know that it is doing something. I have frame buffer support compiled
> in the kernel.
>
> I dont know where to go from this point and any help would be great.
>
> TB

These are the settings that I used for my display.

        /* this is for the EG9013 display. */
        movel #splash_bits, LSSA_ADDR /* LCD starting address. */
        moveb #0x28, LVPW_ADDR /* LCD Virtual Page Width Register. */
        movew #640, LXMAX_ADDR /* LCD Screen Width Register. */
        movew #480, LYMAX_ADDR /* LCD Screen Height Register. */
        moveb #0, LRRA_ADDR /* LCD refresh rate. */
        moveb #0, LPXCD_ADDR /* LCD Pixel Clock Divider Register. */
        moveb #0x08, LPICF_ADDR /* LCD Panel Interface Config Register. */
        moveb #0x01, LPOLCF_ADDR /* LCD Polarity Configuration Register. */
        moveb #0x81, LCKCON_ADDR /* LCD Clocking Control Register. */
        movew #0xff00, PCPDEN_ADDR /* LCD pins Port C Pull-Down enb. reg */

You cannot eliminate the flicker, the problem is with the LFLM signal,
the display requires the signal to be within 12.5 - 13.5 milliseconds,
the EZ processor can only achive something like an 18 millisecond rate,
so... you get flickering.

TomW

-- 
Tom Walsh - WN3L - Embedded Systems Consultant
'www.openhardware.net', 'www.cyberiansoftware.com'
"Windows? No thanks, I have work to do..."
This message resent by the ucsimm@uclinux.com list server http://www.uClinux.com/



This archive was generated by hypermail 2b30 : Sun Apr 07 2002 - 00:01:38 EST