Re: [uCsimm] minicom upload takes forever

From: Ryan McDonald (ryan@rt-control.com)
Date: Wed Jul 19 2000 - 16:51:21 EDT


> > Richard Sevenich <rsevenic@netscape.net> said:
> >
> > > This info may be available in the mail archive, but its links remain
> > > unusable. So I am bugging the list itself.
> > >
> > > I am uploading a new image into the uCsimm module via the serial port
> > > via minicom. I changed the speed to 'fast' at the bootloader prompt and
> > > then adjusted minicom to that same speed and started the upload. The
> > > terminal emulator window dutifully starts putting C's to the screen,
> > > maybe one C each 3 seconds. How many bytes does a single C represent? At any
> > > rate, the upload seems to take forever (or slightly longer). Any
> > > hints/advice?
> >
> > Sure... Now send the file over (the Cs are saying "send the first block").
> > Hit <ALT>S and select XMODEM send.
>
> Actually, it's <ALT>a, then s, to send.
>
> I had a similar problem on my workstation. It turns out it was because
> minicom was trying to use 'sx' to send the file, when 'sx' was a parser
> tool instead. So, i had to set minicom to use 'sz -X' . Press <ALT>a, o,
> then choose 'file transfer protocol' and change the XMODEM program to
> '/usr/bin/sz -X'
>
> Hope that helps.
>
> -Ryan

uh....Replace <ALT> with <CTRL>. Sorry :-)

> > >
> > > TIA,
> > > Sev
> > >
>
>

-- 
Ryan McDonald
Lineo Inc. (Toronto)

This message resent by the ucsimm@uclinux.com list server http://www.uClinux.com/



This archive was generated by hypermail 2b30 : Sun Apr 07 2002 - 00:01:37 EST