RE: [uCsimm] Re: [UCLINUX] proxy arp seems broken to me

From: Stu (doktor1@earthlink.net)
Date: Sat Feb 26 2000 - 00:04:42 EST


Also try "ifconfig eth0 promisc arp ; ifconfig ppp0 promisc arp" or
something similar on the machine connected to the uCsimm. (Don't know if ppp
supports promisc.)

> -----Original Message-----
> From: owner-ucsimm@uClinux.com [mailto:owner-ucsimm@uClinux.com]On
> Behalf Of elijah wright
> Sent: Friday, February 25, 2000 10:11 AM
> To: Robert Tagliarini
> Cc: linux-net@vger.rutgers.edu; ucsimm@uClinux.com;
> uclinux@c3po.kc-inc.net
> Subject: [uCsimm] Re: [UCLINUX] proxy arp seems broken to me
>
>
>
> > workstation doesn't respond when others try to ping the
> embedded system. I
> > can telnet to the workstation and from there telnet to the
> embedded system
> > but can't access the embedded system directly from another host on the
> > lan. The
> > workstation is running redhat 6.1 and all systems are on the
> same subnet.
> > Would someone please tell me what I'm doing wrong?
>
> Do the other machines in the network have a route to the device? if "all
> systems are on the same subnet (taking that to include the embedded
> system)" it should NOT work. you'll need a static route to the embedded
> system's IP address either from the defaultrouter of the local network or
> on every host from which you want to connect. basically, you need to tell
> all the machines that your workstation connected to the embedded system is
> a gateway to that IP address.
>
> this is deliciously offtopic but useful for people to know
>
> elijah
>
>
> This message resent by the ucsimm@uclinux.com list server
http://www.uClinux.com/

This message resent by the ucsimm@uclinux.com list server http://www.uClinux.com/



This archive was generated by hypermail 2b30 : Sun Apr 07 2002 - 00:01:34 EST